Uttalelse om “Musikkens Hus”

«Gamle Gymsal» har antikvarisk verdi ut fra alder og opprinnelig funksjon og representerer sammen med de eldre trebygningene Havnebakken 1, Torget 4 og Torget 6 en nesten 300 års historisk utvikling i Drøbak sentrum. VGD mener at de mindre justeringene av prosjektets materialbruk har styrket tiltakets tilpasning i forhold til «Gamle Gymsals»’ antikvariske kvaliteter og tilfører arkitektoniske kvaliteter til bygningsmiljøet ved lesbar volumoppbygging og transparens til eksisterende teglbygning. Her er så vel våre som fylkets anmerkninger tatt hensyn til.

Mette Thorp til minne

Farvel Mette Meldingen om Mette Thorp’s bortgang kom til oss som en beksvart sky foran solen, og som en sorgtung beskjed. Mette har i en årrekke bidratt til å lage solskinnshistorier både for Drøbak og for en rekke av oss som bor her. Hennes engasjement for hundrevis av seniorer i Drøbak, gjennom sitt virke ved […]

Teaterduo i Torkildsbyen

Teaterduo i Torkilsbyen - Av Torkil Baden             I 1890, for 130 år siden, spilte den unge stjernen Johanne Juell, snart gift Dybwad, hovedrollen i «Et dukkehjem» på Christiania Theater. Året etter kjøpte hennes teatersjef Hans Schrøder sommerhus ved sjøen i Torkilsbyen. Senere fulgte Johanne Dybwad etter og ble nabo med sin sjef.  Selvfølgelig fikk den lille veien fra Strandveien og ned til sjøen hennes navn. Nå bygges det der på nytt.

Verneplaketten for 2019 til “Grøn-Hansen gården”

Verneforeningens plakett for 2019 tildeles eierne av en bygning som led av stor mangel på vedlikehold da den ble rehabilitert i 2018. Foreningen ønsker særlig å berømme gårdeierne for deres initiativ, engasjement og ikke minst vilje til å samarbeide bl.a. med antikvariske myndigheter for å ivareta og løfte fram et helhetlig 50-talls uttrykk.