Årets Julegave er her!

Verneforeningens kalender for 2020 er kommet. Som hvert år er det en lokal kalender fylt til randen med gode bilder og historier fra vår kjære by. Den fås kjøpt for bare kroner 200.- hos Joar Foto, Matkroken, Follo museum, Galleri Creative AS, Frogn Biblioteket. Utenfor Drøbak sentrum blir det ARK på Drøbak City Amfi.

Verneforeningens plakett for 2019

Verneforeningens plakett for 2019 Verneforeningen skal på årsmøtet i mars 2020 dele ut plakett til eieren av bygning eller anlegg innenfor den såkalte vernesonen Gamle Drøbak. Plaketten deles ut til eier av nybygg eller for vedlikehold, revitalisering eller restaurering av eldre hus og anlegg som er gjennomført innenfor de tre siste år, og som er med på å styrke Drøbak sitt særpreg. For nærmere informasjon se www.verneforeningen.no Forslag til kandidater med begrunnelse må være mottatt av Verneforeningen senest mandag 18. november 2019. Forslag sendes til Verneforeningen Gamle Drøbak, Lindtruppbakken 16, 1440 Drøbak eller E-post: post@verneforeningen.no.

Festival på sårbar grunn

Verneforeningen Gamle Drøbak er sterkt bekymret over den slitasjen Kirkeparken utsettes for, det manglende vedlikeholdet og spesielt den tydelige mangel på forståelse fra Frogn kommune hva denne parken representerer for innbyggerne som minnelund og Tusenårssted når Kirkeparken leies ut til «ekstrembruk» som festivalarena med den betydelige risiko for varige skader på minnelund, trær og parkområde arrangementene innebærer.

Gode råd om bygningsvern

Eier du et gammelt hus? Akershus bygningsvernsenter ligger på Follo Museum, Seiersten og gir råd om istandsetting, vedlikehold, og kan komme på befaring til eiere av verneverdige hus. Bygningsvernsenteret veileder også i utarbeidelse av søknader om tilskudd. Rådgivningen gis på konsulentbasis. Til private eiere gis et antall timer gratis veiledning, ut over det tas timebetaling. […]

Bryr Verneforeningen Gamle Drøbak seg om hva som skjer i Johanne Dybwads vei?

VGD bryr seg og vil påvirke den fremtidige utviklingen i Johanne Dybwads vei. Vi engasjerer oss og mener mye om saken. Salg av Johanne Dybwads vei 4 og 1B til eiendomsutviklere har igjen satt ett av Drøbaks kulturhistoriske miljøer og særegne trehusbebyggelse under press.  I Johanne Dybwads vei 4 står i dag Vilhelm og Johanne Dybwads opprinnelige hjem, mens naboeiendommen 1B er ubebygd. Den førstnevnte eiendommen er søkt delt og bebygd med en boenhet, mens den andre er søkt delt og bebygd med to boenheter.