50 års Jubileum 2021: Utstilling og foredrag i Varmbadet, Badeparken, 7. august til 19. september

Verneforeningens 50 års jubileumsutstilling Stedet er Varmbadet i Badeparken i perioden 7. august til 19. september.   Her vil vi vise plansjer, fotografier og malerier – fra før i tiden til våre dager, så vi kan sammenligne og minnes, og glede oss over alt verne-folket har fått til i disse 50 årene. Kanskje gremme oss litt, for alt […]

Uttalelse om “Musikkens Hus”

«Gamle Gymsal» har antikvarisk verdi ut fra alder og opprinnelig funksjon og representerer sammen med de eldre trebygningene Havnebakken 1, Torget 4 og Torget 6 en nesten 300 års historisk utvikling i Drøbak sentrum. VGD mener at de mindre justeringene av prosjektets materialbruk har styrket tiltakets tilpasning i forhold til «Gamle Gymsals»’ antikvariske kvaliteter og tilfører arkitektoniske kvaliteter til bygningsmiljøet ved lesbar volumoppbygging og transparens til eksisterende teglbygning. Her er så vel våre som fylkets anmerkninger tatt hensyn til.

Verneplaketten for 2019 til “Grøn-Hansen gården”

Verneforeningens plakett for 2019 tildeles eierne av en bygning som led av stor mangel på vedlikehold da den ble rehabilitert i 2018. Foreningen ønsker særlig å berømme gårdeierne for deres initiativ, engasjement og ikke minst vilje til å samarbeide bl.a. med antikvariske myndigheter for å ivareta og løfte fram et helhetlig 50-talls uttrykk.

Flere hus i hagen til Storgaten 15?

Verneforeningen fikk for litt siden en forespørsel fra Frogn Kommune; «Har det vært flere hus i Storgaten 15 enn det som står der i dag?». Det var ikke noe vi kunne svare på direkte, så vi spurte ved hjelp av Anne Gulliksen ble følgende svar utarbeidet.  Siden dette er informasjoner om en av Drøbaks best bevarte eiendommer kommer her svaret i sin helhet:

Fredning/Vern av Johanne Dybwads hus 2

Mange av våre lesere vil ha fått med seg at Verneforeningen foreslo at Johanne Dybwads hus skulle fredes. Dette i respekt for hva hun og hennes mange kunstnervenner tilførte Drøbak i deres tid her. I Akershus Amtstidende har dette initiative fått en ganske skjev vinkling og svaret fra Fylket ble bare delvis presentert. Her er hele skrivet Fylket sendte til Frogn Kommune. Fylket foreslår her å verne huset via andre, og ikke så inngripende tiltak som fredning, noe som avgjort bør vurderes!

Verneforeningen foreslår fredning av Johanne Dybwads hus!

VGD har nå foreslått huset i Johanne Dybwads vei fredet. Salg av Johanne Dybwads vei 4 og 1B til eiendomsutviklere har igjen satt ett av Drøbaks kulturhistoriske miljøer og særegne trehusbebyggelse under press.  I Johanne Dybwads vei 4 står i dag Vilhelm og Johanne Dybwads opprinnelige hjem, mens naboeiendommen 1B er ubebygd. Den førstnevnte eiendommen er søkt delt og bebygd med en boenhet, mens den andre er søkt delt og bebygd med to boenheter.