Drøbakskalenderen for 2018 er kommet!

Ikke før vi er klare til å vende det siste bladet i Drøbakskalenderen for 2017, så kommer den nye !
Christian Krohgs fargerike maleri, fra 1912, Totalistenes søndagsutflukt, kler omslaget på årets kalender.
Maleren bodde i Drøbak på forskjellige adresser, i perioden 1904 – 1912, og fant mange motiver her. Forsidebildet er malt syd i Drøbak, der hvor Hamborgveien går i dag. Den gangen må opptoget med Hornblæsere og trommer marsjert midt i Raskebekken! Kunstnerisk frihet,- er det noe som heter.

Sidene 2 og 3 er denne gangen viet ”Smedarbeider i Drøbak.” Glødende jern, håndarbeid og mystikk.
Ellers så byr kalenderen på store og små glimt, gleder og tragedier fra de siste hundre år.
Svein Qwammens bilder dominerer kalenderen også i år. Med kameraet klart , dokumenterte han rivning av hus og andre forandringer i bybildet i en mannsalder. På oppdrag fra kommunen eller privat.
Desember er også denne gangen beriket med en kakeoppskrift fra kakeforfatter Tom O. Johansens rikholdige arkiv,- nemlig en Alexandrapudding. Oppkalt etter Alexandra (1844- 1925), dronning Mauds mor, og datter av Danskekongen Christian IX.

Kalenderkommiteen som også i år har bestått av Per W. Færgestad og Jan- Kåre Øien, har jobbet seg igjennom flere kreative og hyggelige møter, og innhentet verdifull informasjon fra Kjell Brage Hansen som har opplevd det meste her i Drøbak.

Inntektene fra årets kalender går som vanlig til Verneforeningen arbeide med å ta vare på det antikvariske spesialområdet i Drøbak.

Årets Julegave er med andre ord klar!

Kalenderen blir bl.a. til salgs på Matkroken, Frogn Bibliotek, Joar Foto, Follo Museum, Avistegnernes hus/ Stabelmuseum, Drøbak Kunstnerforum og Ark bokhandel på Drøbak City.