Ny «Verneplan» i Gamle Drøbak!

Kommunestyret har sendt på høring forslag til områdereguleringsplan Gamle Drøbak med høringsfrist 15. juni 2017. Dette er en viktig sak for kommunens innbyggere og Verneforeningen. Verneforeningen vil avgi en høringsuttalelse innen fristen, og vil avholde et medlemsmøte om saken 8. juni 2017. Les mer om høringsutkastet og verneforeningens syn under. "Områderegulering Gamle Drøbak" er altså det nytt navn på forslaget til ny "verneplan".

Ære til betongen og andre byggematerialer

I lederen i Akershus Amtstidende 10. mars stiller avisen spørsmål om tildelingen av årets verneplakett til Apotekerblokka i Niels Carlsen gate 17 og ber Verneforeningen utdype hva som er grunnlaget for tildelingen. Verneforeningen er glad for at Amta har startet denne debatten om arkitekturen i Drøbak og vil gjerne orientere nærmere om tildelingen. Bebyggelse i verneområdet i Drøbak er preget av trehus fra 1600 tallet fram til dagens moderne hus i glass, stål og betong. Sammen har dette blitt et sjarmerende småhusmiljø med hovedvekt på eldre tiders trehusbebyggelse men sammen med en rekke forskjellige arkitektuttrykk gjennom tidende.

Tilbud på stilasutleie til våre medlemmer!

Verneforeningen er glad for å kunne melde om et unikt tilbud til våre medlemmer fra Brenden&Co. Grunnen til at vi har fremforhandlet denne medlemsfordelen er å Gjøre det enklere å bedrive godt vedlikehold på medlemmenes bygninger. Gjøre vedlikeholdsarbeidet sikrere, ved hjelp av profesjonell oppsetting og trygge arbeids-stillinger. Tilby medlemmene en (godt) rabattert tjeneste. Bidra til et styrket vern om Gamle Drøbaks særegne kulturarv

Vårt foreløpige forslag til justering av verneplanforslaget!

I april 2017 ble det med en stemmes overvekt gjort et førstegangsvedtak i Kommunestyret med nye bestemmelser innenfor det tidligere VERNEOMRÅDET i Gamle Drøbak by. Nå er den nye planen sendt til høring. Nå er planen kalt "Områdereguleringsplan for Gamle Drøbak". Verneforeningen har diskutert saken med de politiske partier. Vedlagt er våre foreløpige forslag til endringer markert med fet skrift. Den 8.juni skal medlemsmøtet se på forslaget og foreta eventuelle uvidelser eller endringer. Møt opp på Hospitalet 8. juni!

Stort salg!

Verneforeningen gir hvert år ut en kalender, fylt med gode bilder og historier om små og store hendelser og mennesker i vår lille by. Mangler du årets kalender, eller gjerne vil sikre deg noen tidligere utgaver du mangler kan du nå kjøpe disse i årets vårsalg. Kr 80.- + porto pr eksemplar!

Trærne på Kirkegården

TRÆRNE PÅ KIRKEGÅRDEN Arborist Arborkonsult mente at 2 trær/treklynger MÅTTE tas på kirkegården på grunn av akkut fare for publikum. 8 trær/treklynger stod på deres liste der felling var et ALTERNATIV. Kirkeverge Per Ørjan Aaslid tok allikevel over 30 av 64 trær/treklynger. De aller fleste store gamle trær som kunne stått i 100 år til, med skjøtsel - som arboristen anbefalte.

I disse trefellingstider

I disse trefellingstider er det interessant og sammenligne bilder tatt på omtrent samme sted med mange års mellomrom. På det øverste bilde ser vi Niels Carlsens gate med “Det Gamle Apotek” til venstre og “Apotekerblokka” til høyre og “Hospitalet” i bakgrunnen. I forgrunnen ser vi trærne som sto delvis ut i gata. Og under over alle undre, folk kunne gå i gata!