Kjell Brage Hansen til minne.

Kjell Brage Hansen, 1922-2018, var født i Handelshuset og vokste opp og arbeidet i Drøbak i hele sitt lange liv. Han gikk læretiden i avishuset, boktrykkeriet og familiebedriften O. B. Hansen i Lindtruppbakken, og tok sitt mesterbrev som bokbinder hos Gutenberghus i København. Som håndverker var han opptatt av at ting skulle gjøres ordentlig, og var svært interessert i restaureringen og vedlikeholdet av den gamle bebyggelsen i Drøbak

Åpent brev om Næringsbygget på Lehmannsbrygga

Verneforeningen Gamle Drøbak (VGD) vil uttrykke stor anerkjennelse til administrasjon i Enhet for samfunnsutvikling og Bygg. Frogn Kommune har håndfast behandlet utbyggers søknad om næringsbygg, og som nå foreligger i «revidert» versjon. VGD, og mange utover vår medlemsmasse, føler tiltaket som et overgrep mot opplevelsen av kulturminnet rundt fergeleiet, fra Lehmannshuset til Loshuset og opp gjennom den eldre bebyggelsen i skråningen ovenfor. Det er en viktig opplevelsesverdi vi fremdeles har i dag, og som vil kunne gå tapt.