Drøbakskalenderen 2018 er her!

Ikke før vi er klare til å vende det siste bladet i Drøbakskalenderen for 2017, så kommer den nye ! Christian Krohgs fargerike maleri, fra 1912, Totalistenes søndagsutflukt, kler omslaget på årets kalender. Maleren bodde i Drøbak på forskjellige adresser, i perioden 1904 – 1912, og fant mange motiver her. Forsidebildet er malt syd i Drøbak, der hvor Hamborgveien går i dag. Den gangen må opptoget med Hornblæsere og trommer marsjert midt i Raskebekken! Kunstnerisk frihet,- er det noe som heter.

Verneplanen for Gamle Drøbak!

Tidligere i år vedtok kommunestyret å legge ut forslag om ny områdereguleringsplan for gamle Drøbak til høring, til erstatning for de gjeldende regler for antikvarisk spesialområde. Vedtaket ble fattet med knappest mulig flertall. 16 representanter (Høyre, Frp og SP) stemte for et forslag med endringer fra de samme partier, de øvrige 15 representanter støttet Rådmannens forslag.

Nye opplysningsskilt!

Verneforeningen Gamle Drøbak har lenge arbeidet med skilting i Drøbak. For noen år siden ble det satt opp to kulturhistoriske skilt etter mønster fra skiltene Oslo Byes Vel har satt opp i Oslo. Dette var på “Biblioteket” og på “Kirkegata 10”. Verneforeningen mener at det er behov for flere slike skilt i Drøbak da det er en rekke bygninger som har stor kulturhistorisk verdi.

Stort salg!

Verneforeningen gir hvert år ut en kalender, fylt med gode bilder og historier om små og store hendelser og mennesker i vår lille by. Mangler du årets kalender, eller gjerne vil sikre deg noen tidligere utgaver du mangler kan du nå kjøpe disse i årets vårsalg. Kr 25.- + porto pr eksemplar!

Tilbud på stilasutleie til våre medlemmer!

Verneforeningen er glad for å kunne melde om et unikt tilbud til våre medlemmer fra Brenden&Co. Grunnen til at vi har fremforhandlet denne medlemsfordelen er å Gjøre det enklere å bedrive godt vedlikehold på medlemmenes bygninger. Gjøre vedlikeholdsarbeidet sikrere, ved hjelp av profesjonell oppsetting og trygge arbeids-stillinger. Tilby medlemmene en (godt) rabattert tjeneste. Bidra til et styrket vern om Gamle Drøbaks særegne kulturarv

Forvaltningsplan for Badeparken

Verneforeningen Gamle Drøbak er glad for at Badeparken endelig får den oppmerksomheten den fortjener og stiller seg svært positivt bak og støtter behovet for en økt bemanning for vedlikehold av Badeparken. Videre ønsker vi å rose Frogn kommune for et godt og grundig arbeide ifm Forvaltningsplanen for Badeparken, spesielt mht innhenting av historiske fakta.

Ny «Verneplan» i Gamle Drøbak!

Kommunestyret har sendt på høring forslag til områdereguleringsplan Gamle Drøbak med høringsfrist 15. juni 2017. Dette er en viktig sak for kommunens innbyggere og Verneforeningen. Verneforeningen vil avgi en høringsuttalelse innen fristen, og vil avholde et medlemsmøte om saken 8. juni 2017. Les mer om høringsutkastet og verneforeningens syn under. "Områderegulering Gamle Drøbak" er altså det nytt navn på forslaget til ny "verneplan".