Om planene for Torgata 1 og Tranga 8

Det er varslet oppstart av planarbeid for Torgata 1 og Tranga 8. Verneforeningen har følgende innspill: Materialet som er sendt oss avslører stor grad av uenighet og usikkerhet om hvordan planbestemmelser og tidligere uttalelser i sakene skal vektlegges og forstås. Verneforeningen mener at slik detaljregulering prinsipielt bør legges under den kommende kommunale revisjonen av dagens reguleringsplan for antikvarisk spesialområde – bevaring Gamle Drøbak- og ikke løses gjennom en «privat» regulering. Det er svært viktig at en ser helheten i verneområdet og ikke tar «bit for bit».

Husvikveien 5 – nye planer!

I disse disse dager diskuterer Frogn Kommune hvordan de skal løse problemet med å tilby husvære til de av kommunens innbyggere med rus- og psykiske problemer. Samhandlings-reformen stiller som mål at dette skal være oppfylt i 2020. I denne sammenheng sier Ordføreren at kommunen trenger samlet ca 80 omsorgsboliger fremover.

Bryr Verneforeningen Gamle Drøbak seg om hva som skjer i Johanne Dybwads vei?

VGD bryr seg og vil påvirke den fremtidige utviklingen i Johanne Dybwads vei. Vi engasjerer oss og mener mye om saken. Salg av Johanne Dybwads vei 4 og 1B til eiendomsutviklere har igjen satt ett av Drøbaks kulturhistoriske miljøer og særegne trehusbebyggelse under press.  I Johanne Dybwads vei 4 står i dag Vilhelm og Johanne Dybwads opprinnelige hjem, mens naboeiendommen 1B er ubebygd. Den førstnevnte eiendommen er søkt delt og bebygd med en boenhet, mens den andre er søkt delt og bebygd med to boenheter.

Kjell Brage Hansen til minne.

Kjell Brage Hansen, 1922-2018, var født i Handelshuset og vokste opp og arbeidet i Drøbak i hele sitt lange liv. Han gikk læretiden i avishuset, boktrykkeriet og familiebedriften O. B. Hansen i Lindtruppbakken, og tok sitt mesterbrev som bokbinder hos Gutenberghus i København. Som håndverker var han opptatt av at ting skulle gjøres ordentlig, og var svært interessert i restaureringen og vedlikeholdet av den gamle bebyggelsen i Drøbak

Åpent brev om Næringsbygget på Lehmannsbrygga

Verneforeningen Gamle Drøbak (VGD) vil uttrykke stor anerkjennelse til administrasjon i Enhet for samfunnsutvikling og Bygg. Frogn Kommune har håndfast behandlet utbyggers søknad om næringsbygg, og som nå foreligger i «revidert» versjon. VGD, og mange utover vår medlemsmasse, føler tiltaket som et overgrep mot opplevelsen av kulturminnet rundt fergeleiet, fra Lehmannshuset til Loshuset og opp gjennom den eldre bebyggelsen i skråningen ovenfor. Det er en viktig opplevelsesverdi vi fremdeles har i dag, og som vil kunne gå tapt.