Vinduskurs 9, 14 og 16 februar!

Hei og godt nytt år! Vi starter nå nytt kurs og ønsker nye og tidligere deltagere velkommen til påmelding. Maks 10 deltagere! Velkommen til vinduskurs 9, 14 og 16 februar! Kursvarighet: tre kvelder fra kl 18.00-21.00 alle dager. Kursinnhold: Vi går igjennom vinduets historie og utvikling. Vanlige skader på vinduer. Materiallære og praktisk verktøy. Fjerning av kitt og glass. Skjæring av glass. Grunning og innsetting av glass

Bønn for byantikvaren og Drøbak

Vi har fått nedenstående innlegg fra Trudy Wollbraaten, flerårig beboer i vår kjære by. Vi er glade for å kunne offentliggjøre det her: Bønn for byantikvaren og Drøbak De fleste som bor i Drøbak og Frogn, er glade i Drøbak. Mange av oss har et kjærlighetsforhold til byen, på tvers av politiske holdninger. Og - også på tvers av politiske holdninger, elsker vi å vise frem byen vår til besøkende fra øst og vest, både privat og offentlig - og få ros for den unike mengden - og kvaliteten på - bevart antikvarisk trehusbebyggelse og miljøer. Vi er stolte av Drøbak rett og slett.

Verneforeningen opererer som tilsynet for høy moral

HVORDAN TA VARE PÅ EN AV DRØBAKS VERNEDE BYGNINGER Askautrudgården/handelsanlegget er den ene av fem fredede bygninger/anlegg i Drøbak sentrum. De fire andre er Solgry, hospitalet, kirken, og biologen. Verneforeningen Gamle Drøbak har henvendt seg til Akershus fylkeskommune med spørsmål om dagens aktivitet og fysiske installasjoner ved serveringsstedet i Askautrudgården er i tråd med fredningen av eiendommen.

Områderegulering Gamle Drøbak – 1.gangs behandling

Generelt. Vi mener at planforslaget gir et godt bilde av de problemer og muligheter Drøbak sentrum. Planen har et moderat ambisjonsnivå og bygger i stor grad på eksisterende bystruktur og bymiljø, og omfatter ingen større byplangrep, signalbygg. e.l. Det er imidlertid spørsmål om ny trafikkplan, parkeringsutredning m.m. som ikke er vurdert i planen, som kan endre dette.

Planforslag skjøtselsplan Badeparken. Innspill fra Verneforeningen

SKJØTSELS/VEDLIKEHOLDSPLAN BADEPARKEN Verneforeningen har fått planutkastet til uttalelse, og takker administrasjonen for en grundig og oversiktlig plan. Vi har imidlertid noen bemerkninger til enkelte av punktene, både hva gjelder innhold og fokus. I planutkastet fra Frogn kommune er understreket at Drøbak sentrum (også Badeparken) inngår i Riksantikvarens NB! Register. DIVE-analysen gjort for Verneområdet inklusive Badeparken sier at området ikke har noen endringskapasitet, og tåler svært få endringer før særpreget går tapt.

Hyggelig melding!

Forleden fikk Verneforeningen følgende hyggelige brev: "Til styret i Verneforeningen Gamle Drøbak Vi hadde styremøte på torsdag i vår forening og vil på denne måten takke dere alle for et instruktivt, hyggelig og lærerikt arrangement. Vi var imponert over hvor gjennomarbeidet opplegg dere ga oss..

Europa Nostra i Drøbak!

Verneforeningen Gamle Drøbak fikk hederlig omtale av EU/Europa Nostra i juni i fjor for sitt arbeid med å ta vare på Gamle Drøbak, og torsdag 18. august var 15 representanter fra organisasjonen på besøk i Drøbak. Besøket startet på Bygningsvernsenteret ved Follo Museum, hvor deltakerne fikk en orientering om virksomheten av daglig leder Per-Willy Færgestad. Deretter var det en vandring i byen under ledelse av Ivar Høivik fra verneforeningen. Besøket ble avsluttet med et lett måltid nede i byen.